НАЧАЛО » българия

"Енергоремонт холдинг" обмисля да продаде дела си в „Българска енергийна борса“

fb
3E news
fb
23-03-2015 12:50:00
fb

Енергийната компания „Енергоремонт холдинг“ ще продаде дяловото си участие в дружеството „Българска енергийна борса“. Това съобщиха от компанията в свое съобщение, разпространено в няколко печатни медии. От дружеството обясниха, че за пореден път се дистанцират от „изразените в различни медии позиции на г-н Борислав Лазаров, Председател на Управителния съвет на БЕБ, във връзка с лиценза за независим оператор на борсата“.

Тези изказвания са лични и не са съгласувани с Управителния съвет на БЕБ, обясняват от „Енергоремонт холдинг“.”Остро се противопоставяме и на опитите г-н Лазаров да лансира неверни факти като позиция на Холдинга, да използва и замесва името на ЕРХ в различни свои медийни и "бизнес" изяви.

Считаме поведението на въпросното лице за недопустимо, което ни принуждава да прекратим отношенията си с него и да потърсим продажба на участието си в "Българска енергийна борса"АД“, обясняват в съобщението си от "Енергоремонт холдинг“.

Припомняме, че в момента във Върховния административен съд се гледа делото по жалбата на БЕБ по отношение на предоставянето на лиценз за независим преносен оператор на ЕСО. Компанията обжалва пред ВАС и решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за даването на лиценз на „Българска независима енергийна борса“ за изграждане на борсов пазар у нас.

Енергоремонт холдинг
дялово участие
Българска енергийна борса
продажба
По статията работи:

Георги Велев