НАЧАЛО » българия

Енергийното министерство започва проверки в ТЕЦ-овете за готовността им да осигурят студен резерв

fb
3E news
fb
01-11-2017 11:20:00
fb

Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от Министерството на енергетиката и „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД ще проверят готовността на енергийни предприятия за осигуряване на студен резерв.

В периода от 1-ви до 10-ти ноември ще бъдат извършени проверки на място в централите, които имат сключен договор с ЕСО ЕАД за предоставяне на разполагаема електрическа мощност (така наречения „студен резерв“). Допълнително ще се извършат проверки и за спазване изискванията на наредбата за резерви от горива на централите, които работят с основно гориво въглища.

Съгласно Закона за енергетиката топлоелектрическите централи са длъжни да поддържат резерви от горива в количество, което да гарантира надеждно и продължително производство на електроенергия.

На 2-ри ноември, четвъртък, Петкова ще провери готовността за осигуряване на „студен резерв“ в „Ей и Ес-3С Марица Изток I” ЕАД от 10 часа; в 11.30 часа енергийният министър ще извърши проверка в ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД.

Министерство на енергетиката
студен резерв
проверки
Теменужка Петкова
„Ей и Ес-3С Марица Изток I” ЕАД
ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД
ЕСО
По статията работи:

Галина Александрова