НАЧАЛО » българия

Енергийните дружества са готови за зимния сезон, изпълнили са 50% от инвестиционните и ремонтни дейности

fb
3E news
fb
13-10-2016 04:43:00
fb

Всички енергийни дружества са готови със зимната подготовка, изпълнили са над 50% от инвестиционните и ремонтните програми, което е висок процент за сектора. Това каза пред журналисти в Народното събрание след заседание на Комисията по енергетика народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев,

„До края на годината поемат ангажимент да изпълнят на 100% ремонтите програми“, допълни той. „Би следвало зимата да не ни изненада, всички електроенергийни дружества звучаха оптимистично по време на заседанието на комисията, да се надяваме, че наистина зимата няма да ги изненада“, коментира Делян Добрев.

Той уточни, че през миналата година за подмяна на въздушните с подземни електропроводи са инвестирани 19 млн. лева, а през тази – допълнитело между 4 и 5 млн. лева. „Кабелите са вкарани под земята, за да може на места, където има риск от падане на високи борове от по 30 метра, така както се случи преди 2 години, да няма опасност от аварии“, обясни той. „Говорим за района на Смолян, където преди 2 години се случиха големите аварии, които оставиха няколко дни без електроенергия редица населени места“, уточни той. „Всички заявяват готовност и екипи за бързо реагиране при определени негативни обстоятелства, ако все пак зимата ни изненада“, каза още Делян Добрев.

Делян Добев
зимен сезон
енергийни дружества
По статията работи:

Маринела Арабаджиева