НАЧАЛО » българия

Електроразпределение Юг извърши подготовка за предстоящия зимен сезон 2017/2018 г.

През 2017 г. дружеството е вложило над 3 млн. лв. за полагане на подземни кабелни линии с цел намаляване влиянието на атмосферните условия върху електроразпределителната мрежа

fb
3E news
fb
19-10-2017 07:32:00
fb

Електроразпределение Юг (част от EVN България) завърши подготовката си за есенно-зимния сезон, когато мрежата и съоръженията работят при големи товари и тежки климатични условия. Подготовката обхваща въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството. Подготвителните мероприятия включват инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на оборудване и специализирана техника. Дружеството ще посрещне зимния сезон с необходимия запас от складови наличности и материали. Особено внимание се отделя на зимните курорти и туристически центрове, съобщиха от дружеството.

Дейностите по зимна подготовка на Електроразпределение Юг бяха проверени от Министерството на енергетиката в края на септември.

В цифри подготовка за зима 2017/18 на Електроразпределение Юг към този момент включва:

 

Електроразпределение Юг продължи и през 2017 г. своята концепция за кабелиране, т.е. вкопаването на въздушни електропроводи в земята. Кабелирането на електропроводи е сред най-ефективните мерки за подсигуряване на електрозахранването през зимата.

През 2017 г. дружеството е вложило над 3 млн. лв. за полагане на подземни кабелни линии – в районите на гр. Асеновград, Стамболийски, Ямбол, Елхово, Тополовград, Бургас и Поморие.

За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции ”Гражданска защита”.

Електроразпределение Юг
EVN
зимен сезон
подготовка за зимен сезон
По статията работи:

Маринела Арабаджиева