Преговорите Инерком - ЧЕЗ за включване на държавата в сделката започват след 7 март в Прага

Източник: БГНЕС

Преговорите между „Инерком България” и „ЧЕЗ груп” относно възможността българската държава да закупи дялове в „ЧЕЗ България” ще се състоят от средата до края на следващата седмица в Прага. Това съобщиха от офиса на "Инерком" в София.

На 1 март след среща на премиера Бойко Борисов и членове на кабинета със собственика на дружеството „Инерком“ Гинка Върбакова от правителството обявиха, че държавата иска да се включи в сделката за ЧЕЗ и иска контролният пакет. От страна на "Инерком" няма възражения, въпросът е какво ще каже продавачът, тъй като вече има подписан договор.

Българският министър-председател помоли чешкия си колега за съдействие за осъществяване на разговори с ръководството на ЧЕЗ Груп в случай, че българската държава реши да предприеме действия за закупуване на дейността на електроразпределителното дружество в страната ни. От своя страна чешкият премиер обърна внимание на това, че договори вече са подписани, това беше публикувано и на официалния сайт на чешкото правителство.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари