НАЧАЛО » българия

Драгомир Стойнев: Няма официално избран изпълнител на българския участък от "Южен поток"

Бившият премиер Бойко Борисов прояви силна некомпетентност като заявява, че бавим строителството на газопровода

fb
3E news
fb
21-03-2014 12:37:00
fb

Докато проектната компания „Южен поток България“ не обяви официално и публично кой ще бъде изпълнител на проекта в българският участък на газопровода няма как да знаем коя е компанията. "Ние знаем, колкото и вие" - това обясни днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Според него бившият премиер Бойко Борисов е проявил „тежка некомпетентност, дори откровена лъжа“ след като при разговорът си енергийният еврокомисар Гюнтер Йотингер е заявил, че сегашното българско правителство бави „Южен поток“. Стойнев припомни, че лично се е срещал с Йотингер на 3 март, за да го увери, че страната ни прави всичко възможно, за да се реализира този проект. Този проект е стратегически не само за държавите през които ще преминава, но и за цялата Европейска комисия, обяви още министърът. Неслучайно всички страни-участнички на проекта са дали мандат на ЕК да води преговорите с Русия по проекта, за да може да се изготви общо решение по регулациите за газопровода. Това е и причината на техническо и експертно ниво да продължават преговорите за проекта.

В предишни свои изказвания министър Стойнев е обяснявал, че през март ще стане ясен изпълнителят на българския участък от газопровода „Южен поток“. До момента обаче официално от компанията не са обявили, че са избрали изпълнител.

Драгомир Стойнев
"Южен поток" - България
строителство
Бойко Борисов
Гюнтер Йотингер
По статията работи:

Георги Велев