Докладът на временната комисия за ЧЕЗ бе отложен. Окончателният документ се очаква в четвъртък

Източник: БГНЕС

Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България отложи приемането на окончателния доклад, който съдържа констатации, препоръки и решение. Заседанието, на което ще се приеме докладът, е насрочено за четвъртък. В рамките на сряда, 9 май, работна група с представители на всички политически сили в парламента ще подготви необходимите корекции.

Предложението за отлагане бе направено от Валентин Николов от ГЕРБ, който се мотивира с това, че в констатациите има политически уклони. По този повод Николов предложи търсене на консенсус. В процеса на разискване членовете на временната комисия се съгласиха с предложението му. По искане на Таско Ерменков от БСП временна работна група ще извърши корекциите. Искането на председателя на временната комисия Желю Бойчев за провеждане дебат, независимо от отлагането, бе отхвърлено.

В рамките на заседанието депутатът от БСП Таско Ерменков, а по-късно пред журналисти и Желю Бойчев, обърнаха внимание върху факта за отказ от предоставяне на информация, поради „професионална тайна“.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари