НАЧАЛО » българия

ДКЕВР започна проверка на ЕРП-тата и "Топлофикация София"

Отдитът обхваща работата на дружествата през последните пет години и половина

fb
3E news
fb
06-01-2014 12:34:00
fb

Представители на ДКЕВР започнаха днес проверки на електроразпределителните дружетсва и на „Топлофикация София“, съобщиха от комисията. Решението за проверките е взето след постъпилите в ДКЕВР множество сигнали от граждани и организации за нередности от страна на електроразпределителните дружества. От ДКЕВР не уточняват за какви точно нарушеня става въпрос.

Периодът на одита на всички дружества обхваща предишните пет години и половина – ще се разглеждат всички документи на ЕРП-тата, влезли в сила от 1.07.2008 г.

Очаква се одитите ще продължат четири месеца, като срокът може да бъде удължен след като се видят първоначалните констатации.

Независимо, че все още няма открити нарушения от ДКЕВР вече заплашват, че „в зависимост от тежестта на констатираните нарушения ДКЕВР ще предприеме необходимите действия, съобразно своите правомощия“. Няма повече информация как точно ще се проверява дейността на „Топлофикация София“, която преди пет години бе държавно дружество и след това бе трансформирано в обшинско.

Одитът на дружествата започва веднага след като влязоха в сила новите цени на електроенергията. Новият председател на ДКЕВР Боян Боев се закани да направи проверки на всички дружества по веригата впоследствие.

ДКЕВР
одит
ЕРП
По статията работи:

Георги Велев