НАЧАЛО » българия

Димитър Греков: Изплатихме навреме 1,2 млрд. лв. на земеделските производитеили

Фонд „Земеделие“ преведе и националните доплащания на стопаните в размер на 28,6 млн. лв.

fb
3E news
fb
31-01-2014 01:39:00
fb


Успяхме да изплатим навреме 1,2 млрд. лв. на всички земеделски производители, обяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков по БНТ. Първо е била преведена оставащата част от субсидията за животновъдите за 2013 г. в размер на 33,1 млн. лв., припомни той. Вчера пък приключи разплащането на близо 965 млн. лв. - директни субсиди от ЕС за зърнопроизводството по коректно заявените от фермерите обработваеми площи в страната.

Агроминистърът подчерта, че земеделските стопани винаги се нуждаят от средства и че към тях трябва да се подхожда отговорно, като им се отпускат обещаните пари в точния момент. „Искаме да създадем правила, с които хората да знаят как да разчетат средствата си през годината”, заяви той. И изтъкна, че правителството е спазило обещанието си да изплати всрок субсидиите, въпреки трудния момент в началото на годината, когато събираемостта на данъците е много ниска.

Междувременно от Държавен фонд „Земеделие” информираха, че по сметките на производителите вече са преведени и държавните доплащания за единица площ в размер на 28,6 млн. лв. Единичният размер на ставката за подпомагане е 9,43 лв. на хектар.

субсидии
земеделски производители
преки субсидии
национални доплащания
зърнопроизводство
животновъдство
Димитър Греков
По статията работи: