НАЧАЛО » българия

Деян Беко е новият изпълнителен директор на Карлсберг България

Той ще работи за увеличаване дела на компанията на пазара на бира и сайдер в страната

fb
3E news
fb
17-07-2014 11:41:00
fb

Деян Беко поема позицията изпълнителен директор на Карлсберг България от 1-ви август 2014 г. Той заменя досегашния изпълнителен директор Габор Бекефи, който ще продължи да управлява групата на Карлсберг Сърбия, включваща Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора.

„Щастлив съм, че получих възможността да оглавя една от водещите компании на пазара на бира и сайдер в България. Моята амбициозна цел е да продължим да растем въпреки икономическите трудности в страната. За целта ще разчитаме на разнообразна гама от продукти с отлично качество, както и на оригинални маркетингови подходи,” сподели новият изпълнителен директор.

Деян Беко застава начело на Карлсберг България, след като в продължение на 18 месеца заема позицията Търговски директор в компанията. Той притежава богат и ценен опит на различни ръководни длъжности в Карлсберг Сърбия. От април 2010 г. до началото на 2013 г.

Беко отговаря за търговските операции в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. За тези три години той успешно управлява екип от над 200 професионалисти, като постига увеличение на пазарния дял във всички пазарни канали.

“Процесът на трансформация на Карлсберг България премина на следващ етап и сега е правилното време Деян Беко да поеме ролята на изпълнителен директор. Убеден съм, че той има всички качества, за да се справи успешно с новите си отговорности и се надявам близкото ни сътрудничество да продължи и занапред – вече като равни“, каза досегашният изпълнителен директор на Карлсберг България Габор Бекефи.

Деян Беко е завършил програма за висши мениджъри в Лондонското бизнес училище и е преминал различни обучения по лидерство и стратегическо управление в Харвардското бизнес училище.

Carlsberg Group е четвъртият по-големина производител на бира в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Продуктовото портфолио на компанията в България включва разнообразие от първокласни бири –  националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдерът Somersby, който се произвежда и предлага в три разновидности – ябълка, круша и къпина.

Карлсберг България
нов изпълнителен директор на Карлсберг България
Деян Беко
По статията работи:

Галина Александрова