НАЧАЛО » българия

Депутатите си разпределиха управлението на още 10 комисии към НС

Патриотичният фронт ще наблюдава ДКЕВР

fb
3E news
fb
28-11-2014 10:58:00
fb

Парламентът гласува състава на постоянните комисии. След гласуването на останалите неразпределени 10 комисии от четвъртък стана ясно, че ГЕРБ ще оглавява 4, Реформаторският блок и Патриотичният фронт по 2, а АБВ и БСП лява България по една. Патриотичният фронт ще оглавява Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР.

Делян Добрев от ГЕРБ ще председателства Комисията по енергетика. За заместник-председатели са избрани Валентин Николов от ГЕРБ, Рамадан Аталай от ДПС, Мартин Димитров от Реформаторският блок и Кирил Цочев от АБВ.

Менда Стоянова от ГЕРБ ще председателства Комисията по бюджет и финанси. Нейни заместници ще бъдат Диана Йорданова от ГЕРБ, Димитър Танев от Реформаторския блок, Емил Димитров от ПФ и Румен Гечев от БСП лява България.

Комисията по външна политика ще се оглавява от Джема Грозданова от ГЕРБ със заместник-председатели Пламен Манушев от ГЕРБ, Светослав Анастасов от ДПС, Борис Станимиров от РБ и Волен Сидеров от „Атака”.

Милена Дамянова от ГЕРБ оглавява Комисията по образование. За заместник-председатели бяха избрани Корнелия Маринова от ГЕРБ, Мариана Бояджиева от БСП лява България, Мариана Георгиева от ДПС, Милен Михов от ПФ и Борислав Великов от РБ.

БСП ще оглави Комисията по икономиката в лицето на Петър Кънев. Заместник-председатели ще бъдат Даниела Савеклиева от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Мартин Димитров от Реформаторския блок, Полина Карастоянова от ПФ.

Комисията по отбрана ще се ръководи от АБВ в лицето на ген. Михо Михов. За негови заместници бяха избрани Валентин Радев от ГЕРБ, Димитър Димитров от БСП лява България и Янко Янков от ДПС.

Реформаторският блок ще оглави Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в лицето на Атанас Атанасов със заместник-председатели Любомир Христов от ГЕРБ, Хамид Хамид от ДПС и Десислав Чуколов от партия „Атака”.

Комисията по жалбите на гражданите и взаимодействието с неправителствените организации ще се оглавява от Бойка Маринска от Реформаторския блок със заместник-председател Снежана Дукова от ГЕРБ.

Патриотичният фронт в лицето на Валентин Иванов ще оглави Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Негови заместници ще бъдат Методи Андреев от ГЕРБ и Калина Балабанова от „Атака”.

Комисията, която ще следи за работата на ДКЕВР ще се ръководи от Искрен Веселинов от Патриотичния фронт. Владислав Николов от ГЕРБ ще бъде заместник-председател на тази комисия, Таско Ерменков от БСП лява България, Георги Недев от Български демократичен център.

парламент
НС
комисии
По статията работи:

Маринела Арабаджиева