Делян Добрев определи временната комисия за ЧЕЗ като „ялова“

Източник: БГНЕС

Временната комисия за ЧЕЗ излезе ялова. Това каза председателят на Комисията по енергетика и депутат от ГЕРБ Делян Добрев по време на дебатите по доклада на Временната комисия за ЧЕЗ.

Добрев ясно обясни, че комисията не е допринесла с никаква нова информация от последните два месеца, нито е препоръчала нещо, което да не е обсъждано и да не е приемано преди това.

„Председателят на комисията беше много активен. Поздравявам го и от трибуната, защото наистина много се стара, но просто нямаше какво повече да се направи. Както са казали хората: „цялата пара отиде в свирката“.

Комисията е обобщила общоизвестни факти и ги е подредила в един доклад, каза Добрев. Както и по време на последното заседание на временната комисия за ЧЕЗ, председателят на комисията по енергетика, обясни, че ГЕРБ са подкрепили БСП за създаване на комисията, одобрили за неин председател от БСП, а ГЕРБ и "Обединени патриоти" в нея са били малцинство.
"Вие имахте цялата власт в комисията да направите каквото си искате. Само че, за съжаление, нашите първоначални очаквания, се потвърдиха. Нямаше смисъл от една такава комисия", каза Добрев и поясни, че управляващите са подкрепили БСП за тази комисия, за да не ги упрекнат, че искат да скрият нещо.

"Едно хубаво нещо има за последните два месеца и това е, че въпреки всичките ви опити, въпреки цялата власт, която имате в комисията, вие не можахте да докажете нито едно от внушенията, които първоначално правихте", подчерта Добрев. Както и по време на последното заседание, Добрев припомни, че поради безпомощност в последния момент в доклада на временната комисия за ЧЕЗ са включили текстове, с които карат БНБ да наруши закона. Припомняме, че Добрев категорично се възпротиви на текстовете, свързани с изискване на информация от БНБ.

Делян Добрев потвърди отново, че докладът на временната комисия за ЧЕЗ ще бъде подписан " с особено мнение ".Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари