НАЧАЛО » българия

Делата за АЕЦ "Белене" наближават

fb
3E news
fb
15-01-2015 06:57:00
fb

Парламентарната комисия по енергетика ще нарсочи закрито заседание, на което ще бъде обсъдено предложението на Волен Сидеров за отмяна на правителствеото решение за отмяна на строителството на АЕЦ „Белене“. Това стана ясно по време на днешното заседание на Комисията по енергетика към Народното събрание.

Закритото заседание се налага, тъй като адвокатската кантора, която консултира страната ни по двете заведени арбитражни дела срещу българската страна (първото от руската страна в арбитражния съд в Париж и второто от Уорли Парсънс (искът е за 54 млн. евро) е посъветвала да не се шуми много. Всяка изява може да повлияе на делото, каза Жаклен Коен.

Той уточни, че арбитражното дело, заведено от руската страна срещу България заради отказа за строителството на АЕЦ „Белене”, е в напреднал стадий и предстои първа размяна на писмена защита. Това трябва да стане на 25 февруари. Втората размяна на писмена защита е насрочено за 22 май 2015 година.

Зам.-министърът на енергетиката Антон Павлов уточни от своя страна, че в момента НЕК изпълнява стриктно правителственото решение за спирането на строитеството.

 

АЕЦ Белене
арбитражни дела
По статията работи:

Маринела Арабаджиева