НАЧАЛО » българия

Греков: Трите приоритета са животновъдство, зеленчукопроизводство и трайни насаждения

fb
3E news
fb
06-02-2014 10:39:00
fb


Животновъдството, зеленчукопроизводството и трайните насаждения ще бъдат основните земеделски приоритети през следващия програмен период 2014-2020 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков по време на Втората национална среща на земеделските производители, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България.

Особени внимание ще бъде насочено към напояването, защото измененията в климата предполагат, че трябва да се вземат спешни мерки за създаване на напоителни системи, които да гарантират устойчивото развитие на земеделието, обясни министърът. Устойчивото развитие на земеделието изисква постоянни и константни добиви през времето, а те не могат да станат без поливното земеделие, мотивира се той.

Позабравени обаче са традиционните отрасли като овцевъдство, местно говедовъдство и автентичните породи, смята министърът. През последните месеци той е усетил положителната тенденция за развитие на пасищно овцевъдство и пасищно отглеждане на породи за месо. Това според Греков означавало, че хората са осъзнали колко важен приоритет за България е животновъдството.

Димитър Греков
приоритети в земеделието
По статията работи: