НАЧАЛО » българия

Готвят такса "задължение към обществото" и за износителите на ток

fb
3E news
fb
08-07-2015 03:21:00
fb

Износителите на електроенергия няма да се разминат без принос към такса „задължение към обществото“, въпреки че в публикуваните към този етап промени те не фигурират. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова след поредната среща със синдикатите и работодателите.

Ще бъде предложено в Закона за енергетиката да бъде включен текст, с който се създава възможност Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да формира такса "задължение към обществото" при износ на електроенергия, съобщи  министър Петкова.

Предстои текстът да бъде внесен в Народното събрание и да бъде добавен към проектозакона за изменение и допълнение в Закона за енергетиката.

Министър Петкова уточни, че текстът дава възможност на КЕВР да  разработи съответна методика, съобразявайки се с европейското законодателство и с  пазарната конюнктура.

Припомняме, че късно вчера (7 юли ) на интернет страницата на парламента бяха публикувани предложенията за изменение и допълнение в Закона за енергетиката.

 

такса задължение към обществото
износ на ток
проект за промени в Закона за енергетиката
Теменужка Петкова
По статията работи:

Маринела Арабаджиева