НАЧАЛО » българия

ГЕРБ ще гласува актуализацията на бюджета на Здравната каса само срещу поправки в законите за МВР и за Сметната палата

fb
3E news
fb
17-07-2014 11:03:00
fb

ГЕРБ няма да влезе за дебати в пленарната зала, ако не бъде изпълнено едно условие. Опозицията иска да се променят законите за МВР и за Сметната палата, в противен случай няма да гласува актуализацията на Здравната каса. Това каза днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, предаде "Дарик". От ГЕРБ се заканиха да влязат в пленарната зала само за гласуване оставката на премиера Пламен Орешарски. Борисов призна, че става въпрос за „извиване на ръце", но това били условията, които от ГЕРБ поставят.

„Както се събраха за Закона за МВР, за Закона за сметната палата, да си поканят Атака, така както една година им правеха мнозинство, да си гласуват, да си изконсумира всичкото управление тази тройна коалиция, плюс независимите депутати на Бареков. ГЕРБ е опозиция и ще влезем в зала за оставката на Орешарски", заяви Борисов.

По думите му управляващите искали с проектите за актуализация на бюджета на НЗОК и държавния бюджет да замажат положението и да се „измъкнат до изборите". „А следващото правителство ще трябва да направи всичко останало. Или правят всичко в пакет - така, както се разбрахме, или си канят Атака и независимите и да си гласуват. Имаме една седмица още този парламент, не искам да нося нито активи, нито пасиви от тяхното управление", коментира още бившия премиер.

ГЕРБ
Бойко Борисов
актуализация на бюджета на НЗОК
По статията работи:

Георги Велев