НАЧАЛО » българия

ГЕРБ отвърна на Нинова за „Цанков камък“

fb
3E news
fb
22-08-2017 09:00:00
fb

ГЕРБ отвърна на лидерът на БСП Корнелия Нинова, като на пресконференция лидерите на партията отхвърлиха обвиненията.

Писмото, в което се казва, че Корнелия Нинова няма общо с „Цанков камък“ не е подписано от главния прокурор, както тя твърди. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов по време на извънредна пресконференция в централата на партията.

Не сме коментирали дали Корнелия Нинова е виновна за „Цанков камък“, или не - не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд, обясни от своя страна народният представител Александър Ненков.

Ненков заяви, че тя вече три пъти дава пресконференции, за да каже, че няма нищо общо с този проект. „Ние никога не сме коментирали дали тя е виновна, или не, ние сме казали единствено и само, че тя е участвала в кабинета, в който проектът се е бил реализирал“, допълни той.

„Доколкото разбирам в медиите вече има писмото до г-жа Корнелия Нинова. Това е писмото, което всъщност е с подпис, но не от главния прокурор“, коментира Цветанов, цитиран от агенция Фокус. Според него писмото е подписано от наблюдаващия прокурор.

По думите му по време на пресконференцията на БСП Корнелия Нинова не говори за наблюдаващия прокурор, а за главния.

„Днес това, което ви показа като писмо беше точно това, което си е качила във „Фейсбук“ страницата, защото знае, че ще се зададат въпросите дали има използване на думичката лъжа в начина, по който се предлагат и представят на медиите дадени писма като кореспонденция между съответните институции и дадените политически централи. Това писмо е от прокуратурата на Република България, това е верен факт“, заяви Цветанов. Според него, тук следва да се зададе въпросът дали когато Корнелия Нинова изнася факти те отговарят на казаното от нея. „Не бих искал да кажа, че тя е излъгала, но съм убеден, че е направила умишлено подвеждане на журналистите, цитирайки, че е получила днес отговор от главния прокурор“, коментира Цветанов. Според него в тази политическа интрига, БСП искат да въвлекат всички представители на институциите, в това число и президента на България, за когото по думите на Цветанов Нинова постоянно говори.

„Виждате, че в законодателството си, те предлагат президентът да е този, който да назначава съответния председател или заместник-председател на антикорупционния орган“, каза Цветанов. Според него оттук нататък не си заслужава да се отговаря ежедневно на Корнелия Нинова.

„Ние сме длъжни да го правим, за да показваме истината, защото ние от ПГ на ГЕРБ, ПП ГЕРБ и днешното управление искаме нещата да са прозрачни. Когато се говорят неистини, ние трябва да ги опровергаваме“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и посочи, че във връзка с предстоящото председателство тонът, който задава БСП не е добър. Цветанов призова БСП да казват истината.

хидровъзел "Цанков камък"
Александър Ненков
Цветан Цветанов
ГЕРБ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева