НАЧАЛО » българия

Гасим светлините за един час в "Часът на Земята"

Рекорден брой общини-105 се включват в инициативата тази година

fb
3E news
fb
29-03-2014 04:50:00
fb

Между 20.30 и 21.30 часа тази вечер ще изгасим светлините за един час в инициативата "Часът на Земята", която е символ на това какво може да направи всекин от нас за опазването на природата. Тази година "Часът на Земята", организирана от международната екологична организация WWF, обединява и популяризира местните нужди и действия за опазването на природата.

"Часът на Земята" през 2014 г. се включват 157 страни, а началото ще даде екипът на филма „Невероятният Спайдърмен II“ в Сингапур.

До момента участие в инициативата са потвърдили рекорден брой български общини и областни администрации – 105.

Събития са планирани в над 10 града в България – от образователни инициативи в училища, през прожекции на филми и огнени шествия, до арт демонстрации и музика на живо. От тази седмица във всички кина на киноверигата Арена билетите за прожекциите носят посланието на WWF: бъдете нашето вдъхновение, споделете на wwf.bg как вие самите помагате да опазим природата.

Пандата на WWF и световният посланик на инициативата Спайдърмен ще изгасят символично светлините на кино Арена Запад в София, в събота, от 20,30 ч. Там ще е и ежегодният празник за природата по време на Часът на Земята, с приятели на WWF и музика на живо.

 

 

Часът на Земята
опазване на природата
изгасяне на светлините за един час
WWF
105 общини
157 страни
Спайдърман
По статията работи: