НАЧАЛО » българия

В Бон започва работа Конференция по проблемите на климата

fb
3E news
fb
06-11-2017 09:21:00
fb

В германския град Бон в провинция Северен Рейн-Вестфалия започва поредната Конференция на ООН по проблемите на климата. Както съобщава Die Frankfurter Allgemeine Zeitung очакват се близо 25 25 хил. участника. Конференцията е втората по рода си, организирана в Германия.

Целта е в рамките на конференцията да бъде договорено постигане на по-голям напредък в прилагането на Парижкото споразумение за климата, подписано през декември 2015 г. Още при идването си на власт президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви намерението си за оттегляне на страната от Парижкото споразумение за климата. Решението бе потвърдено и през октомври.

Буквално преди дни ООН публикува данни за нивото на емисиите. ООН съобщи, че има огромна разлика между направените от държавите обещания за намаляване на емисиите на парникови газове и предприетите действията, необходими за ограничаване на глобалното затопляне до под два градуса по Целзий,

Дори и да са изпълнени, тези доброволни обещания, вписани в Парижкото споразумение за климата, ще доведат до глобално затопляне, в резултат на което ще се появят смъртоносни горещи вълни, мощни бури и нивата на водите в океаните ще се повиши, се казва в годишния отчет за емисиите.

„Правителствата, частният сектор и гражданското общество трябва да преодолеят тази катастрофална разлика", предупреди изпълнителният директор на Програмата на ООН по околната среда Ерик Солхайм дни преди началото преговорите в Бон.

ООН
климат
Парижко споразумение за климата
Конференция на ООН по проблемите на климата в Бон
По статията работи:

Маринела Арабаджиева