Възможностите за задълбочаване на икономическите отношения обсъдиха премиерите Борисов и Медведев

В последните години партньорството между България и Русия се активизира. Това подчерта премиерът на Русия Дмитрий Медведев при срещата си с министър председателя на България Бойко Борисов. „Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество“, каза още руският премиер, цитиран от правителствената информационна служба.

Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката.

„Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна“, допълни Бойко Борисов.

Задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта бяха в центъра на разговорите между министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев .

На срещата присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

По-късно днес българският министър-председател ще разговаря и с руския президент Владимир Путин в Кремъл.

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари