Възложена е проверка за назначения във всички структури на ГЕРБ, съобщи Цветанов

Източник: БГНЕС

Възложили сме проверка за назначенията във всички структури на ГЕРБ, за да не използват опонентите този аргумент. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС. Ако има роднински назначения някъде, които са с някакво въздействие и е нарушен законът, те трябва да бъдат изчистени.

"Такива аргументи не могат да дадат управление. Управлението го дават гражданите, те го дадоха за трети път на Бойко Борисов точно преди 6 месеца“, изтъкна Цветанов. Той подчерта, че Томислав Дончев не назначава в община Габрово. „Сигурно трябва да се обади на брат си и да каже, понеже съм еди си какъв, трябва да напуснеш, това предлагат от БСП. Ако бъде доказано, че има конфликт на интереси, ще вземем отношение. Не е необходимо някой друг да ни го казва“, заяви още Цветанов.

По неговите думи БСП искат да вкарат ГЕРБ в спирала и да я отклонят от акцента, който днес имала държавата - председателството на съвета на ЕС. „Ако Томислав Дончев беше назначил брат си,  докато беше кмет на Габрово, щяхме да сме съгласни с всички твърдения на БСП, щяхме да вземем и отношение. ГЕРБ се учреди през декември 2006 година. Всички хора в ПГ и тези, които станаха общински съветници, кметове преди това не се познаваха. Нормално е, когато станем приятели през тези 10 години някой да се обърне към друг да му стане кум“, още Цветанов.

От друга страна той съобщи, че има сценарий на БСП за разкол между него и Бойко Борисов. „Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят. Ще го оставя запечатан, след 1 месец, когато този сценарий започне да се разиграва, мога да ви го покажа“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов посочи, че ПГ на ГЕРБ винаги съгласуват всяко ключово важно решение с премиера. „Защо някой иска да създаде усещане, че има бламиране на премиера, че в ПГ правим нещо, което остава незабелязано от премиера. Този сценарий сме го слушали от 2008 г., когато се разбра, че ГЕРБ има потенциал да управлява. Тогава започнаха да говорят - Цветанов ще вземе партията на Борисов, Борисов ще изгони Цветанов от партията“, припомни Цветанов. Той увери, че нямало абсолютно никакво разминаване между позицията на ПГ и позицията на премиера. ПГ има своя живот, има и МС, който също има своя управленски живот. Има разделение на властите, каза още Цветан Цветанов.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари