НАЧАЛО » българия

Временна анкетна комисия ще разследва Бисеров и срещите на Борисов с "Петното"

fb
3E news
fb
05-02-2014 12:10:00
fbСъс 177 гласа "за"и само 3 "против" парламентът одобри създаването на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка на Христо Бисеров  от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия Движение за права и свободи. Комисията ще проверява негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към "Боянските сараи".

Ще се проверяват и всички факти или обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов с лицето Бисер Миланов, известен като "Петното".

Комисията ще работи в срок от три месеца и ще е съставена от 12 народни представители, по трима от всяка парламентарна група. От Коалиция за България членове на комисията са Атанас Пъдев, Кирчо Карагьозов и Сияна Фудулова, от ГЕРБ - Веселин Вучков, Стефан Дедев и Снежана Дукова, от ДПС- Янко Янков, Хамид Хамид и Ахмед Башев, от Атака- Любомир Владимиров, Деница Гаджева и Калина Балабанова. Председател на комисията е Сияна Фудулова.

Народните представители отхвърлиха предложението комисията да разследва срещи на Бисер Миланов с министър-председателя на Република България, с председатели на постоянни комисии в 42-то Народно събрание, журналисти и други, а същи така и фактите и обстоятелствата относно потенциални схеми за купуване на гласове на територията на 3-ти МИР Варна, станали предмет на проверка, включително на Комисията по жалби и петициите на ЕП.
Депутатите отхвърлиха предложението комисията да изясни фактите и обстоятелствата, довели до връщането на отпуснатите финансови средства от Европейския парламент на пиар агенция „Актив груп”.

Временна анкетна комисия
Христо Бисеров
Бойко Борисов
Бисер Миланов - Петното
По статията работи:

Галина Александрова