НАЧАЛО » българия

Винпром "Пещера" продаде инвестиционния си бизнес в земеделски земи

Купувачът е "Уинслоу ленд инвест" АД – част от групата на един от най-големите инвеститори в земеделски земи в България

fb
3E news
fb
21-05-2013 01:07:00
fb
 "Винпром Пещера" АД излезе от инвестиционния бизнес в земеделски земи, след като вчера успешно финализира сделката по продажба на дяловете си в "Омега Агро Инвест" ЕООД. Чрез дъщерната си компания алкохолният производител притежаваше 160 000 дка земеделска земя. Купувачът е "Уинслоу ленд инвест" АД – част от групата на един от най-големите инвеститори в земеделски земи в България. След няколко месеца преговори и финализиране на условията по продажбата, прехвърлянето на 100% от дяловете на "Омега Агро Инвест" ЕООД вече е факт.

"Целта на продажбата е "Винпром Пещера" АД да се освободи от активите, които не са предмет на неговата основна дейност – производството на вина и високо-алкохолни напитки. Инвестициите в земеделски земи не представляват приоритет в стратегията за развитие на компанията, изключвайки собствените ни лозови масиви", коментира изпълнителният директор на "Винпром Пещера" – Иван Папазов.

"Винпром Пещера" АД е собственик на близо 17 000 дка лозя, а в инвестиционната стратегия на компанията за 2013 г. е заложено до края на годината те да достигнат 20 000 дка. С тях дружеството обезпечава производствените си нужди от суровина. В инвестиционната програма на компанията са заложени с приоритет и проекти за разработване на нови продукти, въвеждане на нови производствени мощности и експанзия на външни пазари.

По статията работи:

Галина Александрова