НАЧАЛО » българия

Виадуктът в посока София при 67-я км на АМ “Тракия” - готов до края на май

Най-рано през юни може да стартират ремонтните дейности по други три участъка от аутобана

fb
3E news
fb
21-03-2014 03:41:00
fb

Ремонтът на виадукта на Автомагистрала “Тракия” при 67-я километър в посока София – Пловдив ще приключи до края на месец май. Непосредствено след това ще стартира и рехабилитацията на платното в обратната посока, заяви регионалният министър Десислава Терзиева. Днес заедно с председателя на Агенция “Пътна инфраструктура” инженер Стефан Чайков тя провери как върви изпълнението на строително-ремонтните дейности на съоръжението.

 

Тъй като движението ще се запази и в двете посоки, за да бъде облекчено е предвидено тежкотоварните камиони над 12 тона да бъдат отклонявани от аутобана, като при Пловдив ще трябва да се отправпт към Карлово и да пътуват по Подбалканския път към столицата.


Цялото трасе ще бъде напълно рехабилитирано до края на годината, допълни Терзиева, цитирана от “Фокус”. Дотогава се очаква да приключат и ремонтите на виадуктите на 61-я километър от АМ “Тракия”, както и на моста “Бебреш” на АМ “Хемус”. Тя допълни, че до момента за тези проекти са похарчени 12 милиона лева, като предстои да бъдат заделени още 20 милиона от държавния бюджет. Общата стойност на трите ремонта възлиза на 35 млн. лв.

 

През тази година ще започне и работата по някои от старите участъци на АМ “Тракия” – при изхода на София между 6-ти и 10-ти километър, и край Пазарджик и Пловдив. За тях вече има обявени тръжни процедури, като срокът за подаването на документи за участие изтича на 14 април. Изпълнителят ще бъде избран спред икономически най-изгодната оферта. Общата стойност на ремонтите е около 70 милиона лева, уточни Стефан Чайков, който допълни че ако няма обжалвания по обществените поръчки, през юни може да започне изпълнението.

 

През идния месец ще бъде представен и доклад за състоянието на републиканските пътища по области. Ще се обяви и рамерът на спестените средства от зимно почистване, като все още не ясно къде ще бъдат инвестирани те.

виадукт
АМ "Тракия"
ремонт и рехабилитация
Десислава Терзиева
Стефан Чайков
По статията работи: