НАЧАЛО » българия

България разчита на успешни преговори с Европарламента по пакета "Чиста енергия"

Пакета "Чиста енергия за всички европейци" е основната тема на неформалната среща на енергийните министри на ЕС

fb
3E news
fb
19-04-2018 09:35:00
fb

Изграждането на стабилен Енергиен Европейски съюз е един от основните акценти в програмата на българското председателство на ЕС. Ние осъзнаваме фундаменталното значение на законодателния пакета „Чиста енергия за всички европейци“ и. осъзнаваме необходимостта от неговото бързо приемане“. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в рамките на неформалното заседание на енергийните министри, което се провежда в София и е част от основната програма на председателството на България на ЕС.

Министърът посочи, че страната ни си е поставила много амбициозни цели, „свързани с това да бъдат проведени успешни дискусии, успешни преговори с парламента по част от досиетата от пакета „Чиста енергия за всички европейци“, а именно – по регламента за управление по досието свързано с енергийната ефективност и с енергията свързана с възобновяеми енергийни източници“.

Другата амбициозна цел е за успешно провеждане на дебат по основните елементи на регулаторите в ЕС. „Разчитаме изключително много на днешната дискусия за постигане на успешни преговори с Европейския парламент по досиетата от пакета „Чиста енергия за всички европейци“, посочи Петкова.

енергийни министри на ЕС
пакет Чиста енергия
Енергийна ефективност
ВЕИ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева