НАЧАЛО » българия

България празнува в събота Световния ден на водата

fb
3E news
fb
21-03-2014 10:57:00
fb

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата“ канят столичани и гостите на града да станат част от инициативата Международен воден мост по случай Световния ден на водата. Празничното събитие ще се проведе на 22 март 2014 г. от 10 ч. в Националния музей „Земята и хората“.

Международен воден мост създава единство между десетки чествания в различни точки на страната и в чужбина, посветени на Световния ден на водата. На 22 март в музея „Земята и хората“ ще се осъществява онлайн видеовръзка с информационните центрове в страната, която ще може да се гледа и в интернет през сайтовете www.waterbridge.info; www.3e-news.net; www.binar.bg.

В празничния ден столичани  могат да разгледат фотоизложбата „Язовирите на България“,организирана в рамките на националния фотоконкурс  по едноименна тема. Темата на фотоконкурса отразява обявената от ООН тема за 2014 година – „Вода и енергия“. Целта е да обедини фотографии от красивите български язовири, пресъздаващи великолепни пейзажи и моментни състояния на водата, уловени с обектива на фотографа и да популяризира българските язовири сред широката общественост. Официалната церемония по връчването на наградите на победителите  във фотоконкурса ще се състои в Деня на водата от 10.30 часа.

В програмата на Детския образователен център участват приложни работилници, творчески ателиета, лаборатории, учебни заведения. Забавлявайки се с любопитни експерименти, рисунки във вода, изработване на макети, децата ще могат да обогатят познанията си за водата като жизненоважен и безценен природен ресурс.

В края на деня 18 ч.-19 ч. празникът ще завърши с концерт “ Предай на водата“ интерактивен концерт – ритуал за структуриране на водата и хармонизиране на вибрациите в нас и около нас, в който ще се включат музиканти и любители с над 100 пеещи купи. Масовото тониране с вода ще се ръководи от Михаела Стойкова – Мика, автор  на уникалния метод МАЙКА – РА, който използва енергията на звуковата вълна за енергийно пречистване на физическите, психическите, емоционални и духовни аспекти на индивида, като му дава възможност да достигне състояние на баланс и хармония чрез различните вибрации на звук. Участниците в концерта ще имат шанса да се включат в създаването на уникална светлинна мандала и да осъществят  групово зареждане на водата с мисъл за  “Благополучие”. Седем доброволеца от магическата мандала ще отнесат заредената вода до язовир Искър и ритуално ще я свържатс водата, която тече в столичния водопровод.

С инициативите на  „Международен воден мост“ Българската асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“ искат да напомнят още веднъж колко важна е ролята на всеки един от нас за опазването на най-голямото природно богатство – водата, което трябва да съхраним за поколенията след нас.

Медийни партньори на Международен воден мост са: БТА, БНТ, OFFNEWS, www.Stroiinfo.com , Be Shared, www.3e-news.net; БНР с Радио София.

МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ се осъществява с подкрепата на:Столична голяма община,  MC BAUHEMIE; фондация We Are Water, лаборатория за анализ на вода MERCK, DHI group; SWECO

Световен ден на водата
празник на водата
Българска асоциация по водите
сдружение "Аз обичам водата"
фороизложба
концерт
детски образователен център
По статията работи: