България под лупата на ЕК поне още една година

Източник: europe.bg

Мониторингът на ЕК над България  ще продължи поне още една година. Това съобщи бТВ, позовавайки се на все още неогласеният офицално мониторингов доклад на Еврокомисията. Очаква се ЕК да предсатви днес окончателния си доклад за анпредъка на страната ни в реформирането на съдебната система и в бролбата с перстъпността.  

Параграфът от документа, който показва, че наблюдението ще продължи, гласи: „Макар Комисията да не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията е напълно изпълнено, остава възможността с продължаваща политическа воля за реформа България да изпълни предписанията и така да изпълни очакванията на Механизма за сътрудничество и проверка в близко бъдеще. Комисията ще оцени прогреса отново в края на 2018 г.”, предаде бТВ, позовавйки се на свои източници от Брюксел.

През последните месеци правителството на няколко пъти декларира, че европейските лидери са готова да свалят евронаблюдението. Такава готовност декларира и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Той дори заяви, че очаква позитивен доклад за страната ни.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари