НАЧАЛО » българия

България и Македония подписват споразумения за газова връзка и общи търгове за електро- капацитет

Двете страни правят стъпка към развитието на регионалния пазар на електроенергия, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова

fb
3E news
fb
21-11-2017 10:54:00
fb

България и Македония ще направят сериозна крачка към сътрудничество в газовия сектор и развитието регионалния пазар на електроенергия. Това заяви по бТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Правителствата на България и Македония ще проведат през тази седмица съвместно заседание в Струмица, Македония. По време на срещата ще бъдат обсъдени много теми от двустранен и регионален интерес, като една от тях е в областта на енергетиката.

Министър Петкова съобщи, че по време на изнесеното заседание ще бъдат подписани два много важни документа в сферата на енергетиката.

"Единият от подготвените за подписване документи е в областта на природния газ. Това е споразумение за възлагане на предпроекгтно проучване на възможността за изграждане на газова връзка между България и Македония. Отделно от това нашите електроенергийни системи оператори ще подпишат споразумение, свързано с провеждането на общи търгове за капацитет. Това е много сериозна крачка напред къмразвитието на регионалния пазар на електроенергия", заяви министър Петкова.

България
Македония
споразумения
енергетика
природен газ
газова връзка
предпроектно проучване
регионален пазар на електроенергия
общи търгове за капацитет
По статията работи:

Галина Александрова