НАЧАЛО » българия

"Булгаргаз" поиска задържане на цената на синьото гориво, вместо намаление

fb
3E news
fb
25-06-2014 12:25:00
fb

Ръководството на „Булгаргаз“ не е съгласно с определените от ДКЕВР нови цени на природния газ от 1 юли. Това заяви днес по време на общественото обсъждане в комисия Александър Петров, директор на отдел лицензионни дейности в дружеството.

Предложението на ДКЕВР е намаление в цената на синьото гориво с около 2,5% като след 1 юли цената му ще бъде 597,69 лв. за 1000 кубика без ДДС. Петров обясни, че от името на "Булгаргаз" в деловодството на ДКЕВР е внесено официално възражение, където са изложили мотивите, относно това с какво точно не са съгласни от дружеството. Той заяви, че от "Булгаргаз" имат три основни възражения, които включват размера на надценката, определянето на калоричността на газа, неотчитане на съотношението долар-лев, прогнозно за юни, а включване на такова за септември. Според Петров тези фактори ще доведат до продажба на стоката под себестойност. В крайна сметка резултатът от това намаление е възможно да докара загуба на дружеството.

Председателят на ДКЕВР Боян Боев, че комисията ще успее за два-три дни да разгледа предложението на "Булгаргаз" и да вземе окончателно решение на 30 юни. Петров също така допълни, че в момента запасите от природен газ в Чирен са за 377 млн. кубични метра природен газ.

Булгаргаз
намаление
ДКЕВР
възражения
По статията работи:

Георги Велев