НАЧАЛО » българия

БТПП, АИКБ, ПАРА и ИИП се присъединиха към Експортен хъб България

fb
3E news
fb
21-02-2020 01:02:17
fb

Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Института за икономическа политика и Професионалната асоциация по роботика и автоматика се присъединиха към редиците на учредителите на Експортен хъб България.

Васил Велев, председател на УС на АИКБ, Васил Тодоров, главен секретар на БТТП, Ясен Георгиев, изпълнителен директор на ИИП, Йонко Чуклев, зам.-председател на ПАРА и Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП – организацията, инициатор на Експортен хъб България, подписаха анекс към Споразумението за учредяване, с което бе даден стартът на най-новата инициатива, която ще подкрепя българските предприятия да излизат на международни пазари.

Събитието се проведе в София Тех Парк по време на заседание на организациите, които обединиха сили за създаването на ЕХБ. Представителите на публичните и частните институции обсъдиха старта на програмата и критериите, по които ще бъдат избирани компании, които да бъдат подкрепени чрез специалната експортна програма, която ще стартира през 2020 година.

Така БТПП, АИКБ, ПАРА и ИИП се нареждат до Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Клийнтех България, Българска консултантска организация, Българска агенция за експортно застраховане, София Тех Парк, Българската стартъп асоциация (BESCO), СофтУни, М3 Комюникейшън Груп, Асоциацията на бизнес клъстерите, Висше училище по застраховане и финанси и Българска стопанска камара в мисията да развият българския експортен потенциал чрез специални събития и обучения.

Основното послание, което Експортен хъб България отправя, е, че успехът на българския бизнес в интернационална среда е възможен с общи усилия между правителствения и частния сектор на Република България.

Основателите на инициативата са убедени, че страната може да бъде лидер в редица търговски сектори, като се насърчи предприемаческия дух и желанието за иновативно развитие сред представителите на бизнеса.

ИАНМСП
Експортен хъб България
БТПП
АИКБ
ПАРА
ИИП
Експортен хъб България
присъединяване
Българската търговско-промишлена палата
БТПП
Асоциацията на индустриалния капитал в България
АИКБ
Института за икономическа политика
Професионалната асоциация по роботика и автоматика
По статията работи:

3E news