БСП започва подписка за спиране на сделката за ЧЕЗ

Корнелия Нинова
Източник: БГНЕС

Връчихме писмо чрез чешкия посланик до премиера на Чехия Бабиш за позицията на БСП за продажбата на ЧЕЗ. Ние сме за това държавата да има контрол върху този сектор. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. Задаваме и въпроси към чешкото правителство с очакване за отговори спазено ли е чешкото законодателство, какви гаранции са дадени, от кои банки, от кои офошорни компании са се ангажирали по сделката. ЧЕЗ изпълнило ли е условията да предупреди българското правителство за сделката, заяви Нинова.

Отговорността за случилото се не е на правителството на Чехия, а на правителството на България и персонално на Борисов. Вчера премиерът беше изобличен в лъжа и от чешкия премиер, което е абсолютно недопустимо, подчерта Нинова. Ще се обърнем към българския или чешкия съд, но за да го направим започваме подписка в страната от български граждани, клиенти на ЧЕЗ, които могат да се конституират в дело като трета заинтересована страна. Обръщаме се към тези хора, който е съгласен да събере подписка, да внесем колективен иск в съдилищата на Чехия или България и да поискаме от съда спиране на сделката.

От утре започваме подписката в цялата страна. Целта ни е спиране на сделката, започване на процедура отначало, кандидатстване от страна на българската държава наравно с други купувачи за закупуване активите на ЧЕЗ-България. Важно е за националната сигурност, каза още Нинова.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари