НАЧАЛО » българия

БПГА: Членовета на асоциацията никога не са осъществявали забранени споразумения

fb
3E news
fb
23-03-2016 01:39:00
fb

Членовете на Българската петролна и газова асоцияция (БПГА) никога не са осъществявали забранени споразумения. Това се казва в позиция на петролната и газова асоциация по повод проверката на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) във вторник.

"Екипът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) оказа пълно съдействие на проверяващите от КЗК. Проверката е стандартна практика по закон и ние ще сътрудничим по всички възможни и необходими начини“.

„Отново заявяваме, че членовете на БПГА не са и никога не са били в забранени споразумения помежду си", се казва в позицията, като членовете на организацията допълват, че са открити и прозрачни.

"По тази причина няма от какво да се притесняваме и сме напълно открити и прозрачни. Надяваме се, че както ние сме проверявани, така ще бъдат проверени и останалите участници на пазара. Противното би означавало, че държавата взима страна.

Българската петролна и газова асоциация многократно е призовавала за върховенство на закона и равнопоставеност на всички участници на пазара на течни горива в България.

Настояваме върху Комисията за защита на конкуренцията да не се оказва натиск от публични лица и медии, за да може тя компетентно и безпристрастно да си свърши работата“, заявяват от петролната и газова асоциация. 

БПГА
КЗК
По статията работи:

Маринела Арабаджиева