Борисов: Нека да се извади всичко за ЧЕЗ, аз нямам нищо общо

Източник: БГНЕС

Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречил. Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата. Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти, добави Борисов.

Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна система, което им е ангажимент. Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ вчера това, което разбрах е, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка.

 Оттук нататък Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия, разпореди Борисов. Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне, заяви още Борисов.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари