НАЧАЛО » българия

Борисов готов на компромиси с тока заради протеста на работодателите

fb
3E news
fb
19-06-2015 03:10:00
fb

Премиерът Бойко Борисов заяви готовност да свика съвещание на енергийния сектор и работодателските организации по повод предлаганото от регулатора поскъпване от първи юли, съобщиха местните медии. Той припомни, че цените на тока се определят от Комисията за енергийно и водно регулиране, като добави, че самият той също не е съгласен с тях.

Може би или в събота или в неделя ще направя едно съвещание, с което искам още веднаж да им поставя пряко задачи с най-малкото да не се повишава цената на тока.

От гледна точка на икономиите, които можем да направим по държавните дружества, ВЕИ-та съответно и американските централи. Макар че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора, имам право да се меся в работата на НЕК, БЕХ, на парламентарната си група, и ако трябва дори да отидем на още по.драстични промени в два, три текста на закона, ще настоявам да се направи, заяви той.

Припомняме, че по-рано работодателските организации в България заявиха, че в знак на протест на 26 юни ще спрат производството за 1 час.

НЕК
БЕХ
работодатели
Бойко Борисов
цени на тока
ВЕИ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева