НАЧАЛО » българия

Близо 200 000 лева влага ЧЕЗ за подобряване сигурността на електрозахранването на 8 села в община Мездра и 2 села в община Своге

Ремонтите налагат планирани прекъсвания в района

fb
3E news
fb
22-06-2016 05:20:00
fb

ЧЕЗ Разпределение България инвестира близо 200 000 лева в подобряване на електрозахранването за 8 села в община Мездра. Компанията ще извърши ремонт на възлова станция Елисейна и реконструкция на електропровод, която ще предостави възможност за алтернативно захранване на засегнати населени места в района при възникване на евентуални аварии. Предстои цялостна подмяна на изолацията на съоръженията и извършване на просеки. Компанията отстранява повредите, причинени от гръмотевични бури в средата на юни.

След приключване на планираните дейности ще бъде подобрено електрозахранването в селата Зверино, Лютиброд, Елисейна, Игнатица, Оселна, Очиндол, Ребърково и Злидол, община Мездра, както и с. Еленов дол и с. Бовска Габровница, община Своге. Компанията изгражда изцяло ново трасе мрежа с дължина 800 метра, което ще минимизира влиянието на метеорологичните условия над мрежата, която досега частично се намираше в преминаващата през населеното място река.

„В момента усилено работим за подобряване на услугите за клиентите в района. Това е причина за планираните прекъсвания на електрозахранването, тъй като ремонтните дейности изискват да се обезопаси мрежата, за да могат колегите да работят по нея. За съжаление, така се създават неудобства за нашите клиенти. Ние, обаче, се стараем да ограничим неудобствата до минимум, като се съобразяваме и с графика на мачовете от Европейското първенство по футбол“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ Разпределение България се ангажира да приключи с всички планирани дейности до края на октомври 2016 г. и да подсигури непрекъснатостта на електрозахранването през зимния сезон. Компанията поддържа контакт с местните власти на територията на населените места, чиито електроенергийни съоръжения подлежат на реконструкция.

 

ЧЕЗ
инвестиции
подобряване на електрозахранването
По статията работи:

Маринела Арабаджиева