НАЧАЛО » българия

Бизнес и правителство обсъждат мерки за икономически растеж

Управляващите ще представят приоритетите си в дискусия с работодатели на форум, организиран от Американската търговска камара

fb
3E news
fb
16-01-2014 10:47:00
fb

Бизнесът и правителството ще обсъдят мерките за икономически растеж и приоритетите на управляващите през тази година на форум, организиран от Американската търговска камара. На т.нар. „работен обяд“ в столичния хотел „Балкан“ - Шератон, ще присъстват министър-председателят Пламен Орешарски, министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, съобщиха вчера от пресслужбата на Министерски съвет.

Това е първата официална среща на представители на кабинета с бизнес организации от формирането на правителството. От Американската търговска камара отчитат сериозен интерес от страна на фирмите към инициативата.

Управляващите залагат тази година на умерен ръст в икономиката, а като основна цел декларират подобряване на бизнес средата. Бизнесът и синдикати обаче са против някои от предлаганите мерки за растеж на кабинета. Такива например са инкриминирането на невнесените осигурителни вноски от работодателите, въвеждането на таксата върху приходите от ВЕИ централите. Ще бъде дискутирана и темата за инвестиционната програма на кабинета от 500 млн. лв., по която ще кандидатстват само министерства и общини. Предмет на обсъждане ще са европейските програми за финансиране за новия програмен период, мерките за привличане на чужди инвеститори, за увеличаване на доходите и за стимулирането на потреблението, пенсионната реформа и др.

 

икономически форум
Американска търговска камара
бизнес форум
мерки за икономически растеж
Пламен Орешарски
По статията работи: