НАЧАЛО » българия

Бизнесът ще дискутира индустриалното развитие и опазването на околната среда

На специална конференция ще бъде обсъдена и темата за безопасните условия на труд

fb
3E news
fb
16-10-2014 01:05:00
fb

Индустриалното развитие и безопасните условия на труд и живот вървят ръка за ръка. Като цяло постигането на индустриално развитие, което не нарушава равновесието в околната среда, е предизвикателство пред редица сектори: индустриалния и институционалния, научния и неправителствения. Именно за да се видят предизвикателствата пред бизнеса и хората Индустриален клъстер „Средногорие“ организира днес конференция „Околна среда, Здравословни и безопасни условия на труд 2014“.  Конференцията насочва внимание към важни теми, от ключово значение за развитие на ресурсно ефективна, конкурентна и стабилна индустрия у нас: индустриалната екология, здравословните и безопасни условия на труд. Събитието ще се проведе под патронажа на вицепремиера Екатерина Захариева, съобщиха организаторите.

Целта на конференцията е да бъдат представени съвременни технологии, системи и решения, процеси и практики в областта на устойчивото индустриално развитие, където се насърчават здравословните и безопасни условия на труд и живот.

В третата сесия на Конференцията ще се проведе и Семинар, който ще обърне внимание на основните средства за осигуряване на устойчива и ефективна работна среда с ограничен риск.

Основните акценти на конференцията ще бъдат съвременните подходи и изисквания при здравословните и безопасни условия на труд. Дискусия ще има и за ключови процеси при разработване на екологични критерии в индустрията, както и за значението на ефективното управление на ресурсите за ефикасността на производствата. Очаква се да бъдат представени и иновативни модели и комплексни подходи при опазване на околната среда, както и доколкото индустриалното взаимодействие може да бъде зелен бизнес модел;

Събитието е част от събитийната поредица на Индустриален клъстер Средногорие „Индустрия, Енергетика, Инфраструктура и Околна среда“, чиято цел е чрез последователни мероприятия да представя и анализира тенденциите, промените и значението на тези важни за бизнеса теми, чрез експертната гледна точка на водещи български и световни специалисти.

То се реализира в партньорство с Аурубис България АД, Елаците-Мед АД и Амилум България ЕАД, а медийни партньори са информационен портал 3e-news.net, B2B Media и списание „Ютилитис“.

индустрия
Околна среда
безопасни условия на труд
клъстер "Средногорие"
По статията работи:

Георги Велев