БЕХ се съгласи БАН да публикува материалите за АЕЦ „Белене“

Българският енергиен холдинг (БЕХ) дава съгласието си Българската академия на науките (БАН) да публикува материали по сключения между тях договор за изготвяне на Национална стратегия в областта на енергетиката. Това се казва в съобщение на БЕХ до медиите.

В отговор на постъпило искане от Българска академия на науките (БАН), Съветът на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ ЕАД) взе днес решение, с което дава съгласието си БАН да публикува на интернет страницата си предадените материали по сключения между БЕХ ЕАД и БАН договор за изготвяне на Национална стратегия в областта на енергетиката (с фокус върху електроенергетиката), при съобразяване с поверителността на определена информация, касаеща Дружествата от БЕХ група“, се казва в съобщението.

Ден по-рано професор Александър Тасев от БАН оповести пред медиите, че във връзка със спекулациите около частта за АЕЦ „Белене“ в доклада ще поиска разрешение от страна на енергийния холдинг за публикуване на доклада в пълния вариант от 1000 страници.

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари