БЕХ подговя нова облигационна емисия

Българският енергиен холдинг (БЕХ) подготвя нова емисия облигации. Плановете са с нея  да покрие падежиращата в края на ноември тази година първа облигация, емитирана през 2013 г. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на БЕХ Петьо Иванов, след заседание на комисията по енергетика към Народното събрание. .

Иванов каза, че сумата на новата емисия ще е 500 млн. евро, която е необходима, за да покрие главницата по първата облигация на БЕХ. В зависимост от пазарните условия обаче може да бъде решено да се набере и по-голяма сума. Изпълнителният директор изрази увереност, че по новата облигация ще бъдат постигнати по-добри условия за БЕХ в качеството му на емитент в сравнение с тези от емисията от 2013 г.

Петьо Иванов припомни, че миналия четвъртък Fitch Ratings повиши кредитния рейтинг на Холдинга, а преди това той бе подобрен и от рейтинговата агенция Муудис.

По думите му, финансовото състояние на дружествата от холдинга е добро, като според предварителните отчети дори за НЕК се очаква да излезе на печалба, макар и малка.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари