БЕХ дари 200 000 лева за медицинско оборудване на болница Александровска

Електроенергийният системен оператор също е сред основните дарители на лечебното заведение

Икономика / България
3E news
772
article picture alt description

Българският енергиен холдинг дари 200 000 лева за респираторни апарати на болница „Александровска“, съобщи Нова ТВ. Дарението е направено по време на продължаващата в момента кампания за покупка на нужното медицинско оборудване и е част от усилията на държавата за справяне с кризисната ситуация. Освен БЕХ други 20 000 лева е дарил Електроенергийния системен оператор. Сред компаниите, които дариха за "Александровска", са още ДСК и пенсионното дружество ДСК-Родина, верига магазини "Фантастико", предоставили безвъзмездно по 200 000 лв., а А1 дари 220 000 лв.  Хранителната компания "Белла България" дари 100 000 лв. за закупуване на медицинска апаратура и дихателни апарати.

Сред най-големите дарители се открои и депутатът Делян Пеевски. Той предостави на лечебното заведение 150 000 лв. за закупуване на медицинска техника и дихателни апарати. С това даренията от Пеевски заедно с 11-те апарата и консумативи за болница "Пирогов" сумата достигна 650 000 лв.

Сред физическите лица, дарители, са Александър Ангелов - 50 хил. лв., както и Орлин Алексиев - 29 хил.лв. И още много дарители, които се отзоваха на зова за подкрепа на университетската болница.
След разгърнатата дарителска кампания за много кратко време даренията за "Александровска болница" надхвърлиха един милион лева.

Само за часове три жени с кампанията си „България за България" успяха да съберат 222 000 лв. за болница "Александровска". С парите ще бъдат закупени 15 респираторни апарата. Те бяха поръчани, след като бизнесменът Ивайло Пенчев обеща финансова помощ, но под условие. "Алекандровска" го отказа по морални съображения.
Консумативи и предпазни средства се даряват не само в София. В Пловдив бизнесменът Георги Гергов даде 300 000 лв. за изграждане на лаборатория.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща