Бедствено положение в Бургаско заради наводнения, има загинали

Източник: БГНЕС

Бедствено положение е обявено в Бургаска област заради падналия там проливен дъжд, който наводни множество села, събори мостове и разруши улици. До този момент има информация за двама загинали, един човек се издирва, предава БГНЕС.

Малко след 1 часа в дежурната част на РДПБЗН-Бургас са получени сигнали за наводнени къщи на територията на община Каменово. На място работят пожарни екипи с 6 пожарни автомобила, два всъдехода "Амфибия" и водолази. Включени са и допълнително екипи от Варна.

По информация на ГДПБЗН от наводнението са засегнати селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас. По първоначални данни има един загинал в с. Полски Извор, друг се издирва. Има загинал мъж и в село Ливада.

Частично бедствено положение е обявено в бургаските квартали Долно Езерово, Горно Езерово, Лозово, както и в селата Маринка и Извор. Пътят за с. Извор е затворен поради преливане на реката. Затворен е и пътят между кв. Долно Езерово - с. Братово.

Към 9 часа е получена сигнал, че река Велека прелива в село Кости, община Царево - наводнен е площадът, нивото на водата се покачва. В община Карнобат спасители и пожарникари са се отзовали на девет сигнала за наводнени сгради.

От началото на светлата част на денонощието се извършва облитане с хеликоптер с цел установяване на състоянието на засегнатите населени места. Поради наводнени участъци е ограничено движението на моторни превозни средства в участъците Средец-Айтос, Полски извор-Тръстиково и по път II-79 Средец-Бургас.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари