НАЧАЛО » българия

БЕБ: Ще предявим по съдебен ред щетите, които ни нанесе „Енергоремонт холдинг“

fb
3E news
fb
24-03-2015 07:24:00
fb

Компанията „Енергоремонт холдинг“ в момента е миноритарен акционер в „Българска енергийна борса“, като нейният дял намалява. Причината е, че компанията не участва в увеличението на капитала на компанията „поради финансови причини“. Това обясниха от „Българска енергийна борса“ (БЕБ), откъдето поискаха право на отговор по повод на публикацията, че „Енергоремонт холдинг“ обмисля да продаде своя дял в БЕБ.

„Българска енергийна борса“ АД никога не е правила изявления или други действия от името на "Енергоремонт холдинг"  АД обратно на подсъдното поведение на този наш акционер „публично дружество“. „Оценяваме нанесените ни от "Енергоремонт холдинг"  АД щети ,които ще предявим по съдебен ред!“, обясняват от частната компания.

Председателят на управителния съвет на дружеството Борислав Лазаров припомня отново: „Бихме желали  да постигнем крайната цел - осигуряване на прозрачен , независим и социално ангажиран енергиен пазар в Република България., прозрачност на енергийния пазар  в интерес на бизнеса и потребителите и в този смисъл е  изцяло в полза на държавността и полза на обществото. Съзнаваме и социалната отговорност на бизнеса, отговорност, която се разпознава  в последователните ни действия.

Зад опитите да се опорочи този започнат от нас и подкрепен от европейските ни партньори  процес прозира неприкрито желание и действия за възпрепятстване на либерализацията на електроенергийния пазар в изпълнение на европейските директиви“, завършват своето писмо от БЕБ.

Българска енергийна борса
Енергоремонт холдинг
По статията работи:

Георги Велев