БАВ ще награди най-добрия технически екип в професионалното състезание по откриване на скрити течове

Българска асоциация по водите (БАВ) ще награди най-добрия екип от специалисти – служители на родно дружество за водоснабдяване и канализация, който демонстрира най-точното локализиране на подземен теч на питейна вода. Официалната церемония ще се проведе на 18 април (сряда) от 17:30 часа в хотел „Терра Европа”, град Търговище. Поканените официални гости са министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областният управител на Областна администрация – Търговище Митко Стайков, кметът на общината д-р Дарин Димитров, директорът на ОД МВР в града старши комисар Николай Ненков. Участници са управители и зам.-управители на ВиК оператори, служители и технически екипи на дружествата, представители на бизнеса и научните среди. Час и половина преди награждаването на победителите, отново в хотела, ще започне провеждането на специализиран семинар, представящ иновативни технологии в областта на водния сектор.

БАВ традиционно организира Професионалното състезание по откриване на скрити течове, на което се връчва „Купата на БАВ“ на победителите за първо, второ и трето място. Надпреварата събира техническите екипи на ВиК дружества от цялата страната, в търсенето на подземни течовепо водопреносната система, посредством специализирана апаратура (работата по намиране на невидимите течове е специфична, а отстраняването на подобни авариите често отнема повече време).

Трасето, по което се търсят течовете е предварително обследвано и определено, като местоположението му се обявява пред всеки един екип непосредствено преди неговото участие. Крайното оценяване на работата зависи от локализирането на първата авария, броя на намерените проблемни точки и времето за обследване на терена.

Съгласно регламента, ежегодната професионална надпревара се организира на територията на ВиК дружеството – победител за предходната година, като същото няма право да участва в съревнованието със свой техническия екип. През 2018 г. БАВ гостува на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Търговище за провеждането на събитието.

На специализирания семинар, придружаващ състезанието, предстои да бъдат представени предимствата на влагането на чугунени тръби и фитинги във водоснабдителните мрежи. На форума ще бъдат демонстрирани системата за управление на атмосферните води – Raineo, и сглобяеми ревизионни шахти от елементи от инжекционно лят полипропилен. Основен партньор на БАВ в събитието е „Ейч Ти Ай България“ (HTI). Партньори са „Пайплайф България“ (Pipelife), и „Мегер България“ със sebaKMT.

 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари