НАЧАЛО » българия

Антон Иванов: Твърденията на БСП за енергийна криза са пресилени, но трябва да се увеличи студеният резерв

fb
3E news
fb
25-01-2017 02:45:00
fb

Режим на тока няма да има. Това обяви пред ТВ Европа енергийният експерт Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум /БЕМФ/. Според него твърденията на БСП за сериозна криза и заложени бомби в сектора са твърде пресилени. Все пак според Иванов трябва да се предприемат мерки за увеличаване на студения резерв, поддържан от ТЕЦ-овете, заяви Иванов.

"Смятам, че сега трябва да се разгледа много детайлно къде системата показа слабости, кои елементи би трябвало да се доуточнят, кои практики трябва да се преустановят, но на първо време можем да си отговорим на въпроса кое ни куца. Тоест не да търсим най-ниската цена за студен резерв, а да поискаме онази цена, която може да ни осигури студен резерв, когато ни е необходим", коментира наскоро  Антон Иванов.

Според него обществото е стигнало до консенсус, че ще плащаме по-ниски цени на тока за сметка на намаляването на студения резерв. На фона на дългия период на работа на системата при минусови температури през тази година, според експерта, тази позиция най-вероятно трябва да се преосмисли. Това обаче може да доведе до увеличаване на цената на електроенергията за бита, предупреди той.студен резерв
цена на електроенергията
Антон Иванов
По статията работи:

Галина Александрова