НАЧАЛО » българия

АББ ще наеме поне 200 души до края на годината

fb
3E news
fb
19-06-2015 02:28:00
fb

Над 1500 служители работят за АББ само в гр. Раковски, като броят им ще продължи да расте през цялата 2015 година, обявиха от компанията на годишнината от откриването на втория завод в града. Повече от 400 назначени служители, нови производствени линии и роботизация на процесите са резултатите, отчетени на първата годишнина от откриването на втората производствена база на АББ в гр. Раковски.

Продължаваме да въвеждаме най-новия технологичен опит и да разкриваме нови работни места в страната“, сподели Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на АББ в България за стратегията на компанията до края на годината.

„Последно бях тук на първата копка на производствената база и съм приятно изненадан от бързото развитие. Радостен съм от факта, че международна компания от такъв мащаб инвестира трайно в региона на Пловдив“, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Наскоро АББ отбеляза назначаването на своя 2000-ен служител в България. Компанията успя да удвои броя на служителите си в рамките на три години, осигурявайки работа на значителен брой хора дори в региони с високи нива на безработица.

На събитието по повод годишнината от откриването на производствена база Раковски 2 бяха обявени и наградени трима млади инженери от Техническия университет, които получават пълна стипендия за обучение от стипендиантската програма на АББ – фондация „Юрген Дорман“.

Производствената база на АББ, намираща се в Индустриалната зона на гр. Раковски в близост до Пловдив, произвежда компоненти за оборудване ниско и средно напрежение и е четвъртата (производствена база) на АББ Груп в страната. Заводът е част от инвестиция на стойност 23 млн. долара и продукцията му отговаря на нарастващото търсене в Европа и Азия.

 

АББ
производствена база
Раковски
Екехард Нойрайтер
По статията работи:

Маринела Арабаджиева