AES Corporation обяви намаляване на въглеродния интензитет със 70 процента до 2030 г .

Енергийната компания, базирана в САЩ, публикува доклад за сценариите за климата, съобразен с препоръките на Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD)

Източник: AES Corporation

AES Corporation (NYSE: AES) обяви преди дни цел за намаляване на въглеродния си интензитет със 70% до 2030 г. в резултат на плановете си за растеж на възобновяемите енергийни източници. Новата цел, измерена в тонове въглероден диоксид на мегават час от базовата линия от 2016 г., е подобрение на предишната цел за 50% намаление за същия период от време. Това става ясно от публикувания от дружеството AES Climate Scenario Report. Документът включва анализ на въздействието на сценария за ограничаване на глобалното затопляне до 2 ° по Целзии върху стратегията и бизнеса на компанията, изпълнявайки ангажимента си от април 2018 г. за приемане на препоръките на TCFD.

AES е първата публична компания, собственик на ютилити и енергийни дружества, базирани в САЩ, която представя публично свое устойчиво портфолио в съответствие с препоръките на TCFD и сценарии на трети страни. Докладът показва, че портфолиото на AES е отговаря на оценените сценарии за климата и набелязва устойчиви стъпки на компанията към ниско въглеродно бъдеще.

"За нас е удоволствие да бъдем първата публично търгувана енергийна компания в САЩ, която да публикува доклад, в който да приеме препоръките на TCFD", каза Andrés Gluski, президент и главен изпълнителен директор на AES. "Още по-доволни сме, че резултатите показват, че нашите действия ни правят по-гъвкава компания в различни климатични сценарии. Работейки с нашите клиенти, ние помагаме на световния преход към по-нисковъглеродно енергийно бъдеще, като ускоряваме приемането и използването на съхранение на енергия, управление на енергията и възобновяеми източници и разширяваме използването на природен газ, за ​​да осигурим по-чиста алтернатива на други изкопаеми горива. В резултат на това смятаме, че AES е готова за активни действия за подобряване на климата. "

Платформите на AES за растеж на чистата енергия от възобновяеми енергийни източници, съхранение на енергия, втечнен природен газ и интелигентни, ефективни мрежи позиционират компанията в множество сценарии, моделирани в доклада. До 2020 г. AES очаква да се добавят два до три гигавата нови капацитети за възобновяеми енергийни източници годишно. Тези очаквания за растежа се подкрепят от наскоро въведения зелен микс на AES и разширява предлагането, което систематично замества въглищата с по-ниски възобновяеми източници във времето. Предвижда се ускоряване на достъпа до слънчева и вятърна енергия за съществуващи клиенти, като същевременно се поддържа надеждността, предлагана от топлинните активи.

AES използва препоръките на TCFD за множество сценарии, за да извърши своя анализ, включвайки данни от Международната агенция по енергетика (МАЕ) и Междуправителствената експертна група по изменението на климата (IPCC), включително сценария за 1.5-2 ° C, очертан в Парижкото споразумение. Дружеството е сред първите, които включват в своите анализи тези широко приети изследвания, което улеснява инвеститорите да оценяват и сравняват данните.

Представеният доклад подчертава гъвкавостта на стратегията на AES във всички оценени сценарии въз основа на действията, които компанията е предприела досега и продължава да предприема за пренасочване на своето портфолио към дългосрочни договори и решения за чиста енергия.

AES Corporation (NYSE: AES) е световна енергийна компания, която предлага достъпна, устойчива енергия за 15 страни чрез разнообразното си портфолио от дистрибуторски фирми, както и с термични и възобновяеми източници на енергия. През 2017 г. приходите на компанията са били 11 милиарда долара, AES притежава и управлява общо 33 милиарда долара.

Целият доклад е достъпен на: https://s2.q4cdn.com/825052743/files/doc_downloads/2018/11/AES_Climate_Scenario_Report111318.pdf

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари