Путин: Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света и е готова за диалог по въпросите на сигурността

Руският президент подчерта, че именно Съветският съюз е предопределил изхода от Втората световна война, но днес се правят опити да се отрече този подвиг

Източник: Дарик.бг


Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността. Това заяви руският президент Владимир Путин на парада на Червения площад в Москва по случай 73-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде ТАСС.
    
"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.
    
Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме", заяви руският лидер.
   
 Той каза също, че именно Съветският съюз е предопределил изхода от Втората световна война, но днес се правят опити да се отрече този подвиг. Ние няма да позволим това, заяви Путин.
    
В парада на Червения площад тази година участваха повече от 13 хиляди души.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари