Отново: Компания с капитал от 50 лева блокира в КЗК процедура за милиони евро по ключовата газова връзка Гърция – България

Липсата на критерии за това кой и защо може да обжалва обществени поръчки от национално значение отново поставят под въпрос бъдещето на газовата връзка с Гърция. Това, че в страната ни съществува определен кръг от хора, които гонят друг интерес става ясно от поредната процедура за обжалване, заведена в КЗК.

Компанията  „Фрута-БВВ“ ЕООД е подала жалба в КЗК на 22 май срещу процедурата за избор на инженер-консултант за газовата връзка Гърция-България. Това става ясно от документацията на комисията.

Според регистрацията, компанията, която се жалва се занимава с производство и реализация на всякаква промишлена, селскостопанска продукция, плодове и зеленчуци, транспортна дейност  - превоз на пътници и товари в страната и чужбина, складова и лизингова дейност и други подобни дейности.

Съществено е да се отбележи, че капиталът на „Фрута-БВВ“ ЕООД е 50 лева. От снимка през кадастъра се вижда ясно, че компанията е ситуирана в къща в гр. Перник.
F26787

От жалбата става ясно, че управителят на посочената фирма Владимир Георгиев не е доволен от отговор на Ай Си Джи Би. В жалването си той пише, че тя е срещу „действията и бездействията на Възложител по даване на разяснение на документация за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка с Решение № ОР-05 от 8 ноември 2017 г. на Теодора Георгиева Милена и Константинос Карагянакос за Откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Избор на инженер-консултант за проект „Изграждане на междусистемна газова връзка Гърция – България“ на основание чл. 186, ал. 5 от Закона за обществени поръчки.

По надолу в писмото до комисията Георгиев се оплаква от получения от Ай Си Дж Би отговор по процедурата за техническа грешка и разминаване в документацията на български и английски език за минималния оборот и изискването на общ специфичен оборот.

Припомняме, че на 11 януари тази година КЗК отказа да образува производство по Закона за обществените поръчки по двете жалби, които стопираха процедурата за избор на инженер-консултант за газовата връзка с Гърция.

Двете жалби с искане за спиране на търга бяха подадени от „Некст Инвест“ и „Вини България“ на една и съща дата - 22 декември и бяха срещу решение на „Ай Си Джи Би“ от 12 декември 2017 г., с което са направени промени по първоначалната тръжна документация, включително за срока за подаване на офертите.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
1 коментари
  • 0 0
    1
    Тути Фрути
    Изглежда Г-жа Теодора Георгиева и г-н Константинос Карагянакос искат да подведат участниците, така че после лесно да бъдат отстранени от процедурата. Щом има такова съществено разминаване в документацията на български и на английски език, какво значение има кой жали процедурата?
    Напиши отговор