Въглеродните кредити ще поскъпнат през 2012 г.

Служба на ООН прие нови процедури, за да ускори обработването на проектите, които гарантират намаляване на емисиите

Програмата на ООН за околната среда и някои анализатори намалиха прогнозите си за предлагане на въглеродни кредити CER поради голямото отлагане на емитиране на кредити. В края на май служба на ООН прие нови процедури с цел да ускори обработването на проектите, които гарантират намаляване на емисиите.
Правителствата и предприятията от тежката индустрия могат да използват CER, за да изпълняват ангажиментите си по намаляване на емисиите от парникови газове.
По силата на механизма на ООН "Чисто развитие" богатите държави инвестират в проекти с чиста енергия в развиващи се страни и в замяна получават CER, които могат да бъдат използвани за изпълнение на допустимите нива на емисии или да бъдат продавани.
Анализаторите прогнозират, че секретариатът на ООН за климатичната промяна ще емитира до края на 2012 г. Това количество е по-малко в сравнение с предвижданите през март между 0.966 млрд. и 1.600 млрд.
Цените на CER ще са средно 13.7 евро тази година, а до 2012 г. ще достигнат средно 18.7 евро, изчисляват анализаторите.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари