Visa обявява началото на първото в света състезание, посветено на жените предприемачи

Програмата Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition се фокусира върху предоставянето на платформа за жените предприемачи, където те да покажат своите новаторски решения

Икономика / Технологии
Георги Велев
539
article picture alt description

В чест на Международния ден на жената Visa обяви началото на първата програма Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition. Глобалният проект дава възможност на жените – предприемачи от цял свят, да се изправят пред предизвикателства в областта на финтех индустрията и социално-икономическото въздействие и да получат шанс да спечелят награда от 100 000 USD (175 000 лв.). Програмата ще завърши със събитие, което ще се проведе на старта на Световната купа за жени на ФИФА 2019 TM във Франция.

„През последните пет години повече от 163 милиона жени по света са започнали собствен бизнес. Предприемачеството при жените е във възход и Visa се ангажира да вдъхновява повече дами да преодоляват бариерите чрез платформи като Visa Everywhere Initiative“, каза Лин Бигар, главен маркетинг и комуникационен директор на Visa.

Visa Everywhere Initiative (VEI) предоставя нестандартни решения на предизвикателствата, пред които са изправени търговията и разплащанията, от 2015 г. Програмата обхвана 75 страни и донесе на повече от 70 водещи стартъп компании парични награди, менторство и достъп до клиентите и партньорите на Visa. През 2019 г. за първи път програмата ще премине от регионално насочени събития към световни, с фокус върху финтех индустрията и социално-икономическото въздействие. По този начин Visa поставя в светлината на прожекторите както милионите жени бизнес лидери, така и ангажимента на компанията към малките и средните предприятия, които инициират промените.

Фирмите с поне една жена основателка са поканени да представят решенията си за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени финтех индустрията и социално-икономическото въздействие.


•    Предизвикателство 1 (финтех индустрия): Като жените предприемачи използват уникалните способности на компанията и как би могло дадено решение да помогне за трансформиране на потребителския и / или търговския опит за разплащане на местно, регионално или глобално ниво?


•    Предизвикателство 2 (социално-икономическо въздействие): Как жените предприемачи по целия свят могат да влияят върху социално-икономическото въздействие чрез подкрепа за устойчиви и равнопоставящи средства за живот и подпомагане на местните или регионалните икономики?

Акценти на програмата:

•    От всички краища на света: Допуснатите участници ще бъдат разделени на 6 региона: Северна Америка, Латинска Америка, Азиатско-Тихоокеански регион, Европа (с изключение на Франция), Франция, Африка / Близък изток. Всеки регион ще изпрати по един победител за всяко от предизвикателствата на финала в Париж.

•    Важни дати през 2019 г.:
o    6 март - започва подаването на документи
o    14 април - краен срок за подаване на документи
o    месец май - избиране на регионалните финалисти
o    7 юни - международен финал в Париж, Франция


•    Финал: По време на първата седмица на Световната купа за жени на ФИФА 2019TM във Франция, финалистите ще имат възможност да работят с партньори на Visa, които са част от глобалната мрежа на компанията, както и да представят проектите си на живо, след което ще бъдат определени победителите на VEI.


•    Мост на подкрепа: За да поощри най-добрите решения, Visa ще осигури награден фонд от 100 000 USD за всеки победител в предизвикателството, заедно с експертно наставничество, достъп до клиентите и огромната мрежа от партньори на компанията. Победителите ще получат и билети за откриващия мач на Световната купа за жени на ФИФА 2019 TM във Франция.


•    Глобална кампания: Visa ще даде начало на глобалната маркетингова кампания „Together as One “, за да отпразнува започването на програмата Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition. Осем бивши победители и финалисти от различни региони по света, ще участват в кампанията, за да вдъхновят жените предприемачи да участват в състезанието, да преследват мечтите си, да поемат рискове и така да създадат успешен бизнес.


„Visa Everywhere Initiative ни позволи да добавим повече стойност към нашия продукт, като използваме API от платформата за разработчици на Visa. В резултат на това получихме достатъчно познание, за да спечелим нови клиенти и бизнес възможности. Това беше голямо лично постижение, каза Емпаро Налварт, главен изпълнителен директор и съосновател на Culqi. Изпълнен съм с гордост, че вече съм бил победител в Visa Everywhere Initiative, за мен е чест да съм част от кампанията на Women’s Global Edition. Нямам търпение да аплодирам всички невероятни жени, които ще вземат участие в този прекрасен глобален проект.“


Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition подчертава постоянния ангажимент на компанията към напредъка на жените предприемачи. Програмата се основава на скоро представената инициатива на Visa She's Next, създадена за насърчаване на собствениците на малки предприятия, които изграждат, поддържат и развиват бизнеса си по целия свят. She’s Next е подкрепена от Female Founder Collective (FFC) – мрежа от компании, ръководени от жени, които помагат на други жени. След успешното първо събитие в Атланта, щат Джорджия, САЩ, She’s Next и FFC организират следващото си събитие днес (08 март 2019 г.), в Ню Йорк, в чест на Международния ден на жените.

За повече информация относно Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition и всички регионални събития за инициативата, как да се включите и условията за участие, посетете: www.visa.com/everywhereinitiativeglobal.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща